Hvad er forskellen på 'ejektor' og 'injektor'?

Læs mere om vores definition af en vakuumejektor her.

En ejektor bruges til...

Begreberne 'ejektor' og 'injektor' bruges lidt i flæng, men generelt kan man sige, at en ejektor er et komponent, som man tømmer noget med, eksempelvis en beholder. En injektor er noget, som man fylder noget med.

Flere forskellige betegnelser

Når man taler om ejektorer, kan mange forskellige betegnelser komme på tale. I forbindelse med vakuumteknologi mener vi, at den korrekte betegnelse er en ejektor, da man ”tømmer” luft ud, for at opnå en sænkning af trykket.

Af andre betegnelser, som kan komme på tale er venturidyse eller lavaldyse, vakuumpumpe, dysepumpe, ejektorpumpe, strålepumpe og på engelsk anvendes somme tider udtrykket educto eller ejector.

PIAB piCOMPACT vakuumejektoren giver dig uovertruffen driftsikkerhed

Er du klar til at tage din produktion til næste niveau? Det er vi!

Hos Bondy arbejder vi for at optimere din produktion og dit energiforbrug, bl.a. med piCOMPACT-ejektoren fra svenske PIAB. Vakuumejektoren, der sparer dig tid og penge, er nu tilgængelig med en række unikke ekstrafunktioner.

En vakuumejektor skal være pålidelig, fleksibel og, ikke mindst, nem at bruge og installere. Hurtig igangsættelse af robotten med plug’n’play og høj driftsikkerhed er vigtige elementer for vores samarbejdspartnere og her er ejektoren, der opfylder det hele!

Når ejektoren griber emnet første gang registrerer den alle relevante egenskaber og skaber tryk derefter - det eneste du skal gøre er at starte og stoppe den indbyggede styring.

Ejektoren optimerer sig selv hver gang den kører - er det f.eks. muligt at skrue ned for trykluften? Allerede her sparer du energi og penge og skåner samtidigt sugekopperne på din maskine.

Kort sagt - med Bondy og piCOMPACT får du nem, skånsom og intelligent håndtering af dine emner. Samtidigt er du sikret, at også slidte sugekopper får tildelt den helt rigtige mængde vakuum.

Da ejektoren er meget brugervenlig får du en nem og sikker håndtering mange år frem. Du kan konfigurere enheden, som du vil, og bruge PIAB’s IO-Link til yderligere at optimere din produktionsproces.

Ring til os i dag på tlf. 70151414 for at høre mere om, hvordan du kan opnå en mere effektiv og skånsom håndtering eller download vores piCOMPACT-manual.